Belföld

Iványi elszabadult: Ilyen embertelen kormánya nem volt Magyarországnak az elmúlt 50 évben

Gyurcsány öreg cimborája szerint hatalmas diktatúra van…

A Magyar Evangéliumi Testvérközösség által működtetett intézményeknél a dolgozók 10 százaléka felmondott, mivel alig tudnak fizetést adni a dolgozóiknak.

Az egyház hónapok óta csak egy részét kapja meg annak az állami támogatásnak, ami szerintük jár, de most a tartozásaikra hivatkozva semmit sem kaptak, mert a NAV elvonta a nekik járó pénzt. A dolgozóiknak már hónapok óta nem tudnak teljes fizetést adni, „vannak kollégáink, akik úgy állnak helyt, hogy második hónapja nem kaptak fizetést” – mondta el a baloldali RTL Híradónak Gyurcsány haverja

Azt mondta, kizárólag azt az összeget kérik, ami a tőlük átvállalt feladatoknak az ellenértéke, „nem az egyháznak van szüksége támogatásra, hanem az elvégzett munka bérét kérjük”. Úgy fogalmazott:

„A helyzet valóban nagyon kedvezőtlen. Rendkívül felelőtlen ez a hozzáállás: olyat nem szokás kultúrállamban csinálni, hogy a teljes normatívára rátenyerel bárki. Ilyet nem lenne szabad csinálni és nem is igazán törvényes, de nincs olyan kényszerítő eszköz a kezünkben, amivel elérhetnénk azt, hogy legalább a saját törvényeiket tartsák be a túloldalon.”

Iványi szerint a befolyt adományokat egy szolidaritási alapba rakják, így bármilyen pénz is érkezik be, azt továbbadják.

Gyurcsány lelkésze mondta: „Akik ezt megértik, tudják, hogy nem rajtunk múlik. Nem mi gazdálkodtunk rosszul, hanem van egy olyan politikai akarat, ami így csavarja ki a kezünkből az intézményeinket, a szolgálatainkat. Van olyan része ennek a rendszernek, amit a rendszerváltozás előtt kezdtünk el, például a főiskolánk. Több mint 30 éve csináljuk ezt, azóta sok kormányváltás volt, de ilyen embertelen kormánya nem volt Magyarországnak az elmúlt 50 évben.”

A lelkész azt mondta, várják, hogy a kormánya felébredjen, és legalább abból vonjon le következtetést, hogy egész Európában elszigetelődött.

„Nyíltan keresztényüldöző államokkal cimborálnak, és ha ez valakinek nem esik le, akkor annál is rosszabb helyzetben van maga a magyar állam, mint amilyen helyzetben mi vagyunk” – mondta Gyurcsány lelkésze.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább