Külföld

Iszlamista terrorista: A nők megerőszakolása kötelességünk

olvasási idő:1 perc, 0 másodperc

A párizsi bíróság a 2015. november 13-i párizsi terrorcselekményekkel kapcsolatban a vádlottak padján ülő Mohamed Abrinit kedden hallgatta meg, akit az ügyészség a terrortámadás előkészítésében való részvétellel vádol – írja a bladi.net-re hivatkozva az Origo.

Abrini a vallomása során elutasította a vádakat, és tagadta, hogy bármilyen része volna a három különböző helyszínen végrehajtott és 120 halálos áldozatot követelő cselekménysorozatban.

Mohamed Abrini azonban azt is kijelentette, hogy nem ítéli el a terrortámadást, és arányos válasznak tartja a nyugati katonai erők által Szíriában végrehajtott bombázásokért.

A vádlott elmondta, hogy 2014-ben, dzsihadista bátyja szíriai sírjánál tett látogatása alkalmával azonosult először az Iszlám Állam ideológiájával, és ekkor vált elkötelezett követévé. Azonban nem tekinti magát radikálisnak.

Abrini szerint a Saria törvény ugyanis a legmagasabb rendű, mindenekfelett álló törvény, és minden muszlimnak kötelessége a dzsihád.

Amikor a marokkói származású belga vádlottat az Iszlám Állam katonái által a jazidi nők ellen elkövetett tömeges nemi erőszakról és egyéb kínzásokról kérdezték,

Abrini így felelt:

Önök ezt erőszaknak nevezik, mások pedig születéstől fogva kötelességnek.

Mohamed Abrini ügyvédje, Stanislas Eskenazi védence kijelentéseit tompítani próbálta és azzal magyarázta, hogy Abrini hat éve teljesen egyedül van elzárva börtöncellájában, és túl sok időt tölt azzal, hogy egymagában, saját gondolatain rágódjon.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább