Külföld

Istenkáromlásért ki is végezhetnek egy 8 éves fiút Pakisztánban

Hindu-muszlim konfliktus robbant ki miatta…

Egy nyolcéves fiú lett a legfiatalabb pakisztáni, akit az ország történetében istenkáromlással vádolnak, írja a 24.hu

A hindu fiút azzal gyanúsítják, hogy múlt hónapban, Bhongban, szándékosan levizelte egy iskolai könyvtár szőnyegét, ahol vallásos könyveket tároltak. Az istenkáromlás Pakisztánban halálbüntetéssel is sújtható.

A gyermek családja rejtőzködik, mert otthonukat muszlimok csoportja támadta meg, miután a fiút óvadék ellenében szabadlábra helyezték. A muszlimok egy hindu templomot is megtámadtak és szétvertek, miután több száz hindu család menekült el.

A Guardiannak arról beszéltek, még csak nincs is tisztában az istenkáromlással és tévesen keverték bele egy ilyen ügybe. Még mindig nem érti, hogy mi a bűne és miért volt börtönben egy hétig.

A hozzátartozók vissza sem akarnak térni a házukba, mert félnek.

A jogvédőket is sokkolta, hogy egy ilyen fiatal gyermeket megvádoltak, mert az példátlan még Pakisztánban is.

Az istenkáromlásról szóló törvényekkel egyébként gyakran visszaélnek Pakisztánban a vallási kisebbségekkel szemben. Ha adott esetben nem is ítélnek el valakit, sok esetben később az utcán végeznek velük más etnikumból származó emberek.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább