Külföld

Ismét Bécs lett a világ legélhetőbb városa

Idén újra összeállították a legélhetőbb városok listáját, az egészségügyi ellátás, az oktatás, a közbiztonság, az infrastruktúra és a környezeti szempontok kerültek fókuszba.

Az Economist Intelligence Unit listája élére ismét Bécs került.

Az elemzők kutatása szerint az osztrák főváros a szórakozási, kulturális lehetőségek színvonala, és a jó közbiztonság miatt került az első helyre.

A tavalyi kutatáshoz hasonlóan a második helyen is ugyanaz a főváros, Dánia fővárosa, Koppenhága végzett. Harmadik és negyedik helyen Melbourne és Sidney végzett.

A top 10-ben Bécs, a dán főváros és a két ausztrál város mellett a kanadai Vancouver, Toronto és Calgary, valamint a svájci Zürich, Genf és végül a tizedik helyre a japán Oszaka került.

A kelet-európai városok közül Budapest, a tavalyi évhez hasonlóan az élbolyt követő második szekcióban szerepel. A 100 pontos rangsorolásban a 80-90 pont közötti városok közé került, ezzel megelőzve a térség fővárosait, köztük Prágát, Varsót és Pozsonyt is.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább