Külföld

Irán több száz drónt küldhet Oroszországnak

Az Egyesült Államok úgy tudja, hogy Irán több száz drónt küldhet Oroszországnak, köztük olyanokat, amelyek fegyverrel is felszerelhetők – mondta Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó. Irán már július közepétől megkezdheti az orosz erők kiképzését ezeknek a drónoknak a használatára.

Nasszer Kanaáni iráni külügyi szóvivő visszautasította az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó kijelentéseit. Aláhúzta, az iszlám köztársaság a diplomáciai megoldás híve, bár megérti Oroszország NATO-val kapcsolatos aggodalmait. Egyúttal rámutatott, Irán és Oroszország technológiai együttműködése jóval az ukrajnai háború előtt kezdődött. – írja az Index.

Irán hivatalosan semleges álláspontot képvisel az ukrajnai konfliktusban, bár a teheráni kormány szimpatizál a moszkvai vezetéssel. Az iszlám köztársaság szorosabbra fűzte kapcsolatait Oroszországgal, miután az Egyesült Államok 2018-ban egyoldalúan felmondta a bécsi atomalkut.

Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő kedden Iránba utazik, ahol Ebrahim Raiszi iráni elnökön kívül Recep Tayyip Erdogan török államfővel is találkozik – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden az MTI szerint.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább