Külföld

Irán felől több rakétával támadták Erbílt, Kurdisztán fővárosát

Több rakéta csapódott be vasárnapra virradóra az észak-iraki autonóm Kurdisztán régió székhelyén – közölte Omid Hosnav, Erbíl városának kormányzója.

„Hamarosan kiderítjük, ki felelős ezért a terrorcselekményért. Erbílben a helyzet ellenőrzés alatt van. Nagyobb károk keletkeztek a Kurdistan-24 televízió épületében, áldozatok nincsenek” – mondta Hosnav.

Saman Barzandzsi, a régió egészségügyi minisztere az állami televíziónak nyilatkozva szintén megerősítette, hogy nincsenek halálos áldozatai, vagy sebesültjei az erbíli robbanásoknak.

Egy névtelenül nyilatkozó amerikai illetékes a Reuters globális hírügynökségnek arról számolt be, hogy a rakétákat Iránból indították, de egyéb információt nem közölt.

A kurdisztáni terrorellenes erők szerint az egy tucat ballisztikus rakétát Irak területén kívülről indították.

Független nyílt forrású hírszerzéssel (OSINT) foglalkozó csatornák megosztották azokat a videókat, amelyeket iráni civilek készítettek, és amelyeken a támadás idején Iránból kilőtt rakéták láthatóak – írja a The Jpos

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább