Külföld

Ingyenes lesz a nemváltoztató műtét az amerikai veterán katonáknak

A Pride felvonuláson jelentették be…

Ingyenes lesz a nemváltoztató műtét az amerikai veterán katonáknak

Az Amerikai Egyesült Államok veteránügyi minisztere, Denis McDonough bejelentette, hogy a kormánya lépéseket tett annak érdekében, hogy a transznemű amerikai veterán katonáknak biztosítsa az ingyenes nemváltoztató műtéteket. A hírt maga a miniszter közölte a hétvégi orlandói Pride felvonuláson.

A veteránügyi minisztérium, Barck Obama kezdeményezésére már 2013 óta fedezi a transznemű veteránoknak a hormonterápiát és a pszichológiai konzultációt, de a hatályban lévő rendelet (és Donald Trump volt amerikai elnök) nem engedélyezte a nemváltoztató műtétek központi finanszírozását.

A veteránügyi minisztérium új vezetője szerint nagyjából négyezer egykori katona érdeklődne az ingyenes nemváltoztató műtétek iránt, de a hivatal még nem becsülte meg a beavatkozások lehetséges összköltségét. McDonough hétvégi bejelentése annak a hivatalos eljárásnak a kezdete, amelynek során a törvényalkotók kötelesek lesznek meghallgatni az amerikaiak véleményét is a kérdésben. A teljes folyamat akár két évig is eltarthat.

Forrás: New York Post/mno

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább