Belföld Kiemelt

Indul az Online Konzultáció az Állatrendőrségről! Töltsd ki Te is!

A Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Egyesület weboldalán indult el az állatrendőség felállításáról szóló lakossági konzultáció. A kérdéssor május 31-ig tölthető ki.

Mint ismert, a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Egyesület április 28 és május 7 között online felmérést végzett az állatrendőrség felállításával kapcsolatos támogatottságról. A kutatásban 102 állatvédő szervezet vett részt, az eredmények pedig igazolják: körükben kiemelkedően magas a kezdeményezés támogatottsága. Sőt, a kérdőíves felmérés rávilágított arra is, hogy a szervezetek 83 százaléka aktív szerepet vállalna az állatrendőség regionális szintű munkájában, több mint 90 százalékuk pedig lokális feladatokat is ellátna.

„Az állatvédő szervezeteket mellett azonban elengedhetetlen a lakosság véleményének a megismerése is. A kormány által nemrégiben végzett online állatvédelmi konzultációból kimaradt az állatrendőrség kérdése, holott az egy külön társadalmi párbeszédet is megért volna”– írja szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében a NÁSZ Egyesület elnöke, Dr. Fülöp Erik független országgyűlési képviselő, hozzátéve, ezt a hiányosságot pótolja most az Online Konzultáció az Állatrendőrségről, mely a www.nasze.hu/konzultacio oldalon tölthető ki. A kérdéssor mindenki számára lehetőséget biztosít arra, hogy véleményt formáljon az állatrendőrség felállításának szükségességéről, a szervezet feladatainak meghatározásáról, működési kereteinek kijelöléséről.

Ahogy fogalmaz, a NÁSZ Egyesület célja egy olyan állatrendőrség felállítása, amelyet a szakmai szervezeteken túl a közvélemény is mellszélességgel támogat.

 

„Olyan szervezet működtetését tűztük ki, amely releváns mértékben hozzá tud járulni az állatkínzások visszaszorításához, a szaporítótelepek felszámolásához, az állatvédelmi programok végrehajtásához, közben pedig közvetítő szerepet tölt be az állatvédő szervezetek és a hatóságok között, támogatja és segíti az állatvédő szervezetek áldozatos munkáját”

 

– hangsúlyozza Dr. Fülöp Erik.

Európa számos országában, így Bulgáriában, Romániában, Írországban és Görögországban is működik valamilyen formában állatrendőrség.

„Hazánkban az Állatrendőrséget Magyarországnak! csoport munkájának köszönhetően került a kérdés a figyelem középpontjába, országgyűlési képviselőként pedig elsőként álltam melléjük a cél elérése érdekében” – írja, aláhúzva: a nemzetközi példák tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy az állatrendőrség eredményesen hozzájárulhat az állatvédelem hatékonyságának fokozásához ezért a hazai állatvédelem megújulásának is alappillére kell, hogy legyen.

magyarallatvedelem.hu – elemi.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább