Belföld Sport

Íme az „Úriemeber”, akinek a zárt kapus meccseket köszönhetjük

A képen Jósa Bálint látható, aki közreműködött abban, hogy Magyarországot megbüntesse az UEFA.

A korábban több Soros-féle NGO-nál a „befogadásért” dolgozó Jósa állítása szerint ő is a magyar válogatottnak szurkolt és nem célja, hogy megbüntessék a magyar futballt. Nos, ez nem jött neki össze…

Mélyen felháborította a magyarokat, hogy a remek hangulatú, csaknem telt házas Eb-találkozók után az UEFA három tétmérkőzésre zárt kapussá tette a Puskás Arénát, és százezer eurós pénzbírsággal sújtotta az MLSZ-t egyes szurkolók diszkriminatív megnyilvánulásai miatt.

Az európai szövetség a büntetést a FARE Network nemzetközi NGO jelentése alapján rótta ki. A FARE (Football Against Racism in Europe) civil szervezet, 1999-ben Bécsben alapították, 2001 óta az UEFA partnere, egyben „lándzsája” a rasszizmus ellen harcban.

Jósa Bálint, az NGO egyetlen kelet-európai elnökségi tagja a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta: a FARE kockázatelemzést végezve ajánlást tesz az UEFA-nak, mely mérkőzések azok, amelyeken fennáll a veszélye, hogy a nézőtéren diszkriminatív megnyilvánulásra kerülhet sor. Az UEFA ezután biztosít jegyeket a mérkőzésre nekik.

Jósa Bálint egyébként 6 különböző NGO-nál dolgozott korábban: Menedék, Artemisszió, Amnesty International, Ghandi Egyesület, Afrikáért Alapítvány, Anna Lindh. Iskolai programokat is vezetett a „befogadó társadalomért” a Soros-féle Nyílt Társadalom Intézet és az Európai Bizottság projektjeiben.

Csányi Sándor MLSZ-elnök a Mandinernek adott interjújában azt mondta, még részletes indoklást vár a döntés kapcsán, de a szövetség mindenképpen fellebbez a döntés ellen. Emellett pedig a kamerafelvételek alapján mindent megteszek azért, hogy akiket felelősség terhel, polgári jogi eljárásban feleljenek a tettükért.

Részletek: https://www.nemzetisport.hu/foci-eb-2020/mlsz-csanyi-sandor-elarulta-fellebbeznek-az-uefa-dontese-ellen-2838587

Forrás: Deák Dániel.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább