Belföld

Igazán mozgalmas volt az éjszaka a déli határon

Szombat este és vasárnap hajnalban a hatóságok 94 illegális határsértőt tartóztattak fel a déli határ közelében – összesítette a hirado.hu a police.hu oldalán megjelent adatokat. A legtöbben szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

 

  • Szeptember 18-án 21 órakor 10 külföldit tartóztattak fel Katymár közigazgatási területén. Az érintettek afgán állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.
  • Tolna megyei rendőrök 2021. szeptember 18-án 21 óra 19 perckor ellenőriztek két gyalogosan közlekedő férfit Bátaszék belvárosában. Az egyikük szír, másikuk iraki állampolgárnak vallotta magát.
  • A Készenléti Rendőrség járőrei 2021. szeptember 18-án 23 óra 25 perckor 13 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. A csoport tagjai szíriai és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • A Csongrád-Csanád megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő járőrök 2021. szeptember 19-én 0 órakor 10 illegális migránst tartóztattak fel Csanádpalota külterületén. A csoport tagjai török állampolgárnak vallották magukat.
  • A Készenléti Rendőrség és a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. szeptember 19-én 1 óra 5 perckor 13 illegális migránst tartóztattak fel Röszke külterületén. A határsértők szír, marokkói, afgán és palesztin állampolgárnak vallották magukat.
  • A Készenléti Rendőrség és a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. szeptember 19-én 1 óra 40 perckor magukat szír állampolgárnak valló 17 illegális migránst tartóztattak fel Szeged-Szőreg külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat.
  • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. szeptember 19-én 3 óra 10 perckor 9 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom külterületén, majd 3 óra 50 perckor Szeged-Gyálarét külterületén egy másik 20 főből álló csoportot tartóztattak fel, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább