Sport

Ifjúsági asztalitenisz-világbajnokságon nyert ezüstérmet András Csaba

András Csaba a horvát Ivor Bannal az oldalán férfi párosban ezüstérmet nyert az ifjúsági asztalitenisz-világbajnokságon. A portugáliai viadalon a magyar, horvát kettős a döntőben az orosz Makszim Grebnyev, Vlagyimir Szidorenko duóval csapott össze és  – a magyar szövetség tájékoztatása szerint – kiélezett mérkőzésen, minimális különbséggel veszített.

A finálét remekül kezdték Andrásék, az első játszmát 6-9-es állásról megfordították, majd a másodikat magabiztosan nyerték, így közel kerültek az aranyhoz. A folytatásban aztán az oroszok bírták jobban a szettek hajráit, ezzel egyenlítettek, a döntő játszmában pedig – a harmadikhoz hasonlóan – 9-9 után ők szerezték a következő két pontot, ami világbajnoki címet ért a számukra.

András – aki Bannal egy hónapja az U21-es Európa-bajnokságon is ezüstérmes volt – ritkán látható sikert ért el, legutóbb ugyanis 2009-ben született magyar ezüstérem ifjúsági vb-n, akkor a Madarász Dóra, Kosiba Dániel kettős jutott döntőbe vegyes párosban.

(MTI)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább