Belföld

Húsz migráns ellen intézkedtek hétfőn

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. február 12-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen két határsértőt tartóztattak fel és tizennyolc főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök kettő esetben összesen két határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 17, Bács-Kiskun vármegyében pedig 1 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén a rendőrök az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt öt embert fogtak el.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább