Külföld

Hszi Csin-ping: Fel kell készülnünk arra is, hogy viharos vizekre érkezünk

„Fel kell készülnünk arra is, hogy viharos vizekre érkezünk” – fogalmazott Hszi Csin-ping kínai elnök kedden a nemzetbiztonsági bizottság ülésén.

A kínai államfő továbbá kiemelte, szem előtt kell tartani a nemzetbiztonság előtt álló bonyolult és kihívásokkal teli körülményeket, továbbá a főbb nemzetbiztonsági kérdések helyes megközelítése is fontos szempont.

„A nemzetbiztonsági problémák, amelyekkel jelenleg szembesülünk, egyre összetettebbé és súlyosabbá váltak” – közölte a kínai elnök a nemzetbiztonsági bizottság ülésén.

Hszi Csin-ping az elkövetkező időszakról is említést tett:  „tartanunk kell magunkat ahhoz az alapvető gondolkodásmódhoz, amelyben a legrosszabb forgatókönyv bekövetkezését is számba vesszük, és fel kell készülnünk arra is, hogy viharos vizekre érkezünk”.

A kínai államfő a bizottsági ülésen továbbá kiemelte, „Kínának fel kell gyorsítani a nemzetbiztonsági rendszerének és képességeinek modernizációját, mellyel arra kell összpontosítunk, hogy ezeket a képességeinket egy tényleges összecsapás során, valamint a gyakorlatban is alkalmazni tudjuk”.

Az elnök továbbá arra szólította fel Kínát, hogy az ország gyorsítsa fel a biztonsági kockázatfigyelő és jelző rendszerének kiépítését, valamint fokozza a nemzetbiztonsági oktatást, és javítsa az adat- és mesterséges intelligencia kezelésének biztonságát.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább