Sport

Hosszú Katinka nem tud arról, hogy visszavonulna

Amikor olyat olvasol magadról, amit még te se tudtál…” – ezzel a szöveggel rakott Instagram-sztoriba egy képet magáról Hosszú Katinka, amelyen az úszó megdöbbent arckifejezést is vág.

Ezzel reagált az Index szerdai cikkére, a lap saját értesüléseire hivatkozva ugyanis arról írt, hogy a háromszoros olimpiai bajnok idén még vállalja az Eb-t és a világbajnokságot, de aztán visszavonul. A Nemzeti Sport elérte a Tenerifén edzőtáborozó Hosszú Katinkát, aki nem erősítette meg a lapnak a hírt, írja a 24.

 

Korábban írtuk: Hosszú Katinka állítólag visszavonul

 

Az Index információi szerint Hosszú Katinka hamarosan bejelentheti visszavonulását. A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő az idei fukuokai világ- és a római Európa-bajnokságot még végigcsinálja – legalábbis így tervezi –, aztán elbúcsúzik.

 

Hosszú Katinka május harmadikán krisztusi korba lép, betölti a harminchármat. Ebben az életkorban már kevesen úsznak versenyszerűen, ő sem sokáig, ha minden igaz, idén befejezi. A májusi fukuokai világ- és az augusztusi római Európa-bajnokságon még vízbe ugrik, aztán elbúcsúzik, írja a lap.

 

Hogy van alapja az információnak, azt a Magyar Úszó Szövetségtől sem tagadták, megerősítették, hogy Hosszú nagy bejelentésre készül, de hogy mire, azt nem részletezték. De hát mi más is lehetne, mint a visszavonulás, ami amúgy is csak a status quo szentesítése lenne, hiszen a nem túl sikeres tokiói olimpia óta nyílt titok volt az uszodák világában, hogy nincs túl sok értelme erőltetni a folytatást.

 

Hosszú január harmadika óta Tenerifén edzőtáborozik trénere, egyben párja, Gelencsér Máté, annak apja, valamint egy edzőpartner társaságában.

 

Az úszónő csaknem két évtizedes élvonalbeli pályafutása a 2003-as rövid pályás felnőttbajnokság megnyerésével indult be 400 méter vegyesen, alig 14 éves korában. Korosztályos Európa-bajnoki címek után a nagy áttörést a 2009-es római világbajnokság jelentette, ahol megnyerte a 400 vegyest, és bronzérmet szerzett 200 vegyesen és pillangón.

 

A balsikerű londoni olimpiát követő őszön, immár Shane Tusup – későbbi férje – szakmai irányításával vett lendületet karrierje. Futószalagon nyerte meg a rövid pályás világkupa-sorozatokat, halmozta a vb- és Eb-aranyakat, a riói olimpián pedig három arany- és egy ezüsttel felért pályafutása csúcsára. A 2017-es budapesti, majd a 2019-es kvangdzsui vb-n még behúzta a két vegyest – utóbbin már Petrov Árpád volt az edzője –, de a tokiói olimpia már nem jött össze, attól kezdve lehetett sejteni, hogy rövidesen befejezi

(KuruC)

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább