Sport

Hosszú Katinka: Nyögvenyelősen ment az egész

A hazai rendezésű világbajnokság után elfáradt, és nem tudott megfelelően felkészülni a Rómában zajló Európa-bajnokságra – mondta Hosszú Katinka, aki nem biztos a folytatásban.

 

Szombaton fő számában, 400 méter vegyesen nem jutott döntőbe, ugyanis két honfitársa, a végül első és második helyezett Mihályvári-Farkas Viktória és Jakabos Zsuzsanna is megelőzte összesítésben a háromszoros olimpiai bajnokot.

“Talán annyira azért nem éltem meg drámaian ezt a dolgot, mint mindenki más, ha jól hallom.” – nyilatkozta az úszó, hozzá téve: „Nagyon bosszant, és talán egy kicsit rosszul is álltam hozzá a versenyhez, de a nap végén két magyar állt a dobogón, és szép lett a vége. Én a szám után egy fél óra alatt kidühöngtem magam, és utána este én is szurkoltam a csajoknak”.

“Budapesten a világbajnokságon nagyon élveztem az úszást, annak ellenére, hogy ott sem voltam a csúcsformám közelében. A tegnapiról ez már nem mondható el, nyögvenyelősen ment az egész. Ha úszom tovább, akkor ennél jobban szeretnék felkészülni” – fogalmazott a kilencszeres nagymedencés világbajnok.

Hosszú leszögezte, amennyiben úgy dönt, hogy ott akar lenni 2024-ben a párizsi olimpián, akkor minél hamarabb el kell kezdenie úgy készülni, mint régen.
“Amit eddig kerestem, az egy kicsit az egyensúly a magánéletben, és hogy jól is érezzem magam”. Úgy gondolja, ah újból eredményes akar lenni, nem férhet bele más az életébe, csak az úszás. „Ez az élsport, erre gondolunk, amikor mondjuk, mennyi lemondással jár. Ahhoz, hogy felkészüljek Párizsra, az kell, hogy ezt az életstílust folytassam.”

Hosszú megjegyezte, egyelőre nem mondta ki, és még nem is fogja, hogy készen áll-e erre a kétéves felkészülésre, amely során mindent félre kellene tennie, “de talán”.

HVG

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább