Belföld

Hornung Ágnes: Migráció helyett a gyermekvállalás ösztönzésére van szükség

Magyarország álláspontja szerint a migráció helyett megfelelő családpolitikára és a gyermekvállalás ösztönzésére van szükség – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára a Családjaink jövője Európában az ENSZ családok éve 30. évfordulójának tükrében című rendezvényen szerdán Budapesten.

Hornung Ágnes úgy fogalmazott: az a kormány, amelyik nem támogatja a gyermekvállalást, voltaképpen háttérbe szorítja a jövőjét, lemond önrendelkezéséről és erejének legnagyobb részéről. Kiemelte, a migráció helyett a saját erőnkre, a saját belső forrásainkra kell támaszkodnunk.

„Kultúránkat és hagyományainkat a megszülető gyermekeinken keresztül őrizhetjük meg” – jelentette ki.

Elmondta: idehaza már a baloldali pártok is megértették, hogy Magyarországon a családok az elsők, ám az Európai Parlamentben ez a vita még nem jutott nyugvópontra.

Hornung Ágnes emlékeztetett, a kormány 2010 óta már több mint 30 intézkedést hozott a családok támogatására.

„Olyan átfogó rendszert dolgoztunk ki, amely távlatos jövőképet és kiszámíthatóságot biztosít a gyermeket tervezőknek, és a gyermeket vállalóknak”

– közölte, megjegyezve: a magyar családpolitika sajátossága, hogy az intézkedések a teljes életutat lefedik, „egyfajta hidat képezve a fiatalság és az időskor partjai között”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább