Belföld

Horn: Dobrev Klára egy nyugati, demokratikus Magyarországot akar képviselni

Azzal, hogy EP-képviselő marad Dobrev Klára,kifejezheti azt is, hogy egy nyugati, demokratikus Magyarországot akar képvieselni – tette hozzá a liberális Horn Gábor.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője pár nappal ezelőtt a Jelennek adott interjújában jelentette be, hogy nem fogja átvenni a mandátumát, európai parlamenti képviselő marad.

Az EP alelnöki tisztségéért azért nem indult újra, mert az elvonná az energiáját a magyarországi választási kampánytól, amire most sokkal jobban kell koncentrálnia.

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke a Klubrádiónak azt mondta:

„azzal, hogy EP-képviselő marad Dobrev Klára, kifejezheti azt is, hogy egy nyugati, demokratikus Magyarországot akar képviselni.”

Az elemző nem lát azzal kapcsolatban problémát, ha Dobrev neve szerepel az ellenzéki közös listán, mégis EP-képviselő marad, noha több alkalommal is felvetették a pártok, hogy szívesen látnák különböző pozíciókban Dobrevet kormányukban, de nem tagadta le szándékát, és az ellenzéki választóknak épp az a fontos, hogy az általuk támogatott politikusok ne verjék át őket.

Ez jelen esetben érthetően nem áll fenn. Ahogy Karácsony Gergely esetében sem, aki korábban többször is jelezte, hogy ő inkább főpolgármester maradna.

Hozzátette:

„ha Dobrev bejelentésének van valamilyen szimbolikus jelentése, akkor az az, hogy az ellenzéki lista második helyére egy olyan embert szánnak, aki a despota kelet helyett a demokratikus nyugatot – és az annak részét képező Magyarországot – képviseli.”

Horn úgy véli, nagyon fontos, mennyire hisznek a politikusok győzelmük lehetőségében.

Szerinte Márki-Zay komolyan hisz abban, hogy legyőzheti Orbánt és nagyon akarja is ezt, Karácsony közel sem hitt ebben ennyire, “ami nagyon átjön” az ellenzék számára is.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább