Belföld

Horn: „A gyermekeimet nem a magyar társadalomnak, hanem magamnak szültem”

A Republikon Intézet a Magvető Caféban tartott konferenciát „Állapota: válságos – Politikai földcsuszamlások Magyarországon és Európában” címmel a héten.

Závecz Tibor, a Závecz Research ügyvezetője, Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemző Központ projektigazgatója és Virág Andrea, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója mellett egyedüli jobboldali meghívottként Halkó Petra, a Századvég vezető elemzője vett részt az eseményen.

A Századvég vezető elemzője szerint minden gyermek születése egy újabb védőbástya Magyarország számára. Novák Zoltán közbeszólva a külföldön élő magyarokat emelte ki, amire Halkó Petra úgy reagált: több évet élt külföldön, és mégis magyar állampolgár maradt. Mint mondta, „én magyar nemzetben szoktam gondolkodni”.

A „nemzet” szó megemlítése a közönségben egyre erőteljesebbé váló morajlást váltott ki, röpködtek a „Jézus Mária”, illetve a „baromság” kezdetű sóhajok, emellett akadt, aki hazameneteli szándékát fejezte ki, míg más az elemző okosságát vonta kétségbe.

Horn Gábor  azon véleményének adott hangot, hogy nem tartja jónak az Orbán-kormány demográfiai folyamatokat megváltoztatni kívánó politikáját, mivel a gyermekvállalás szerinte magánügy.

Ahogy fogalmazott:

„a gyermekeimet nem a magyar társadalomnak, hanem magamnak szültem.”

Az egykori SZDSZ-es politikus mindezek után a rendezvényt tudományos konferenciának nevezte.

(Pesti Srácok)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább