Belföld

Hoppá. Hadházy hazudott, Sallai Róbert Benedek nem ütötte meg őt

Földre vetette magát ijedtében, nem pedig fellökték…

Jogerős döntés született a Hadházy- Sallai ügyben.

A ’18-as választás után, egy csendes szombati napon robbant a sajtóhír, hogy Sallai Róbert Benedeket többen próbálták lefogni, miután megütötte Hadházy Ákost, aki a radiátorba beütötte a fejét és mentő vitte el a helyszínről. A politikai következmény: káosz és szétesés a 7%-os LMP-ben, aminek következtében a párt támogatottsága pár hónap alatt bezuhan, a 3%-os Momentumé pedig felível. Jogerős ítélet született az ügyben amely tartalmazza: Sallai Róbert Benedeket senki nem akarta lefogni, nem ütötte meg Hadházyt, aki nem ütötte be a radiátorba a fejét és még látlelet sem született az incidens után.

Erről Sallai Róbert Benedek írt  facebook oldalán:

Bár semmi jelentősége nincs a közélet jelenlegi állapotában, de a „jegyzőkönyv kedvéért“ jelezni kívánom, hogy a mai napon jogerős, másodfokú döntés született az elhíresült „Hadházy-Sallai ügyben“. Immár bíróság is kimondta jogerősen: nem követtem el garázdaságot, nem követtem el testi sértést, nem ütöttem meg. Nyilván: semmilyen látlelet nem állt rendelkezésére korábbi állításainak alátámasztására.

Mindezek ellenére, mert Hadházy Ákos „megalázó“ helyzetbe került, amikor a földre vetette magát ijedtében, így becsületsértés vádjában a bíróság elmarasztalt, és egy év próbára bocsátott, az első fokú bíróság döntését jelentősen enyhítve. A bíróság ítélete szerint megsértettem Hadházy Ákos emberi méltóságát.

A bírósági ítélet indokolása során a tanács elnöke akaratlanul is jól jellemezte Hadházy Ákos közéleti munkásságára jellemző mentalitását, amelyet akár Hadházy Ákos mottójaként is tekinthetünk: „Büntetőeljárásban van kötelező igazmondás, a sajtóban tett nyilatkozatokra ezen kötelezettség nem vonatkozik.“
Ezért nem állapította meg a bíróság ítéletében, hogy Hadházy Ákos szavahihetetlen.

Pedig ebből az ügyből jól látszódik, hogy az.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább