Belföld

Hont András a fasisztázásról: „Európában” ilyenkor szokott egy politikai karrier véget érni

A publicista szerint Magyarországon „évtizedek óta nem fasisztázta le senki a saját szövetségeseit”.
„Magyarországon évtizedek óta nem fasisztázta le senki a saját szövetségeseit, és előtte se volt nagy divat” – írta közösségi oldalán Hont András Márki-Zay Péter fonyódi okfejtésére reagálva.

Márki-Zay Péter szombaton Fonyódon tartott fórumot a jobbikos Steinmetz Ádámmal, ahol miután arról beszélt, hogy ő nem tudja követni Orbán Viktor „politikai irányváltásait”, szó szerint azt mondta: „de azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük.”

Bejegyzésében Hont András úgy fogalmaz, „Márki-Zay Péterrel ellentétben én amúgy nem hiszem, hogy az ellenzékben önálló entitásként a fasiszták jelen volnának […] ettől még a jobbikosok részéről legalább annyi elhangozhatott volna, hogy bocsi, de én ilyet csak Vonától és még egy-két embertől hallottam, a DK-tól pedig a határon túli magyarokat illetően még ennyi sem volt”.

»Európában« ilyenkor szokott egy politikai karrier véget érni” – tette hozzá a publicista.

„Nem tudom, hogy tisztában vannak-e vele az érintettek, hogy mi történik, ha ezeket a mondatokat lefordítják külföldire”– zárta bejegyzését Hont.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább