Belföld

Holnap indul a nemzeti konzultáció

Pénteken kezdik kézbesíteni a kérdőíveket, ezzel pedig megkezdődik a nemzeti konzultáció – jelentette be a kormányszóvivő a Facebook-oldalára feltöltött videójában csütörtökön.

Szentkirályi Alexandra közölte, hogy a konzultáció során minden magyar ember elmondhatja a véleményét azokról a kérdésekről, amelyek alapvetően befolyásolják Magyarország gazdaságát és biztonságát.

Mint a kormányszóvivő fogalmazott, a konzultáció azért fontos, mert az elmúlt időszakban „sok vitánk alakult ki Brüsszellel”. Hozzátette, hogy a kormány tiltakozása ellenére egyre több pénzt követelnek Magyarországtól az orosz-ukrán háború finanszírozására, „migránsgettókat” hoznának létre, illetve eltöröltetnék a rezsitámogatást, a kamatstopot és az extraprofitadót, valamint folyamatosan támadják a gyermekvédelmi törvényt is.

A kormány mindenkit arra bíztat, hogy mondja el véleményét – hangsúlyozta.

Közölte, hogy a konzultációs kérdőíveket karácsonyig minden háztartásba kézbesítik, azokat 2024. január 10-ig lehet visszaküldeni és a későbbiekben internetes kitöltésre is lesz lehetőség.

„Álljunk ki közösen Magyarország szuverenitása mellett!” – hangoztatta Facebook-videójában Szentkirályi Alexandra.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább