Belföld

Hollik: Karácsony Gergely és a dollárbaloldal továbbra sem tisztázta magát a pénzmosási botrány alól

„Karácsony Gergely és a dollárbaloldal továbbra sem tisztázta magát a pénzmosási botrány alól” – jelentette ki a videóban kormánypárti politikus, aki szerint sem Karácsony Gergely, sem Gyurcsány Ferenc nem adott érdemi választ az elmúlt hetekben azokra a kérdésekre, hogy pontosan honnan jött a pénz a Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalomhoz, és hogy lehet az, hogy Karácsony Gergely visszalépése után érkezett az 506 millió forint döntő többsége, amikor az egyesület tevékenysége már meg is szűnt.

Hollik István hangsúlyozta: Karácsony Gergely eddig folyamatosan és következetesen azt mondta, hogy ezeket a pénzeket magyar adományozók „dobták össze”. Szerinte ugyanakkor most „a dollárbaloldalt saját embere buktatta le”, ugyanis Pusztai Erzsébet, aki a 99 Mozgalom tagja volt, korábban pedig Bokros Lajos pártjának az alelnöke, az mondta egy interjúban, hogy a mozgalmat külföldi adományozók euróban támogatták.
A kommunikációs igazgató megjegyezte: ez azt is jelenti, hogy az „adománygyűjtő ládikáról szóló dajkamesét” el is felejthetik, mert nyilvánvaló, hogy a Karácsony Gergely kampányára létrehozott egyesület külföldről kapta az 506 millió forint nagy részét.
A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a magyar embereknek, „főként azoknak, akik egyébként a dollárbaloldalra szavaztak”, joguk van megtudni, hogy honnan jött ez a pénz, és mit kértek érte cserébe.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább