Belföld

Hollik István: A kormány megvédi a rezsicsökkentést

A kormány a rezsicsökkentés részévé tette az üzemanyagok árának 480 forinton történő befagyasztását, és hiába támadja a rezsicsökkentést a baloldal és Brüsszel, a kormány megvédi a rezsicsökkentés vívmányát – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik István kiemelte: Európában súlyos energia- és rezsiválság lépett fel, az energiaárak robbanásszerűen nőttek, a magyar kormány úgy döntött, megvédi a rezsicsökkentést. Ennek köszönhetően Magyarországon – egyedül az Európai Unióban – nem növekednek a rezsiárak. Ezt kellett kiegészíteni a héten azzal, hogy a rezsicsökkentés része lett az üzemanyagok árának befagyasztása 480 forinton – mondta a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Megjegyezte: Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje pedig világossá tette, mi a baloldal energiapolitikája, a piaci árakat rá kell engedni a magyar emberekre, úgy kell energiahatékonynak lenni, hogy az emberek kevesebbet fogyasztanak.

Márki-Zay Péter a benzinárral kapcsolatban egyértelművé tette, hogy semmilyen szociális komponenst nem tud elfogadni, ha rajtuk múlt volna, a jövő héten a benzinár nem csökkenne 480 forintra – tette hozzá Hollik István.

A szóvivő kiemelte: ez ismerős, hiszen a baloldal 2010 előtt is ezt képviselte. A piaci árakat ráengedni a magyar emberekre úgy, hogy az energiamultik nyerészkedni tudjanak, közben a kormányfők – Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is – széttették a kezüket.

Hollik István szerint a rezsicsökkentés az elmúlt öt évben bebizonyította, hogy a hatósági árazás működik.

Kiemelte: az energiaválság közepette a legfontosabb, hogy megvédjék a rezsicsökkentést, akkor is, ha azt támadja a baloldal és Brüsszel is.

A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a rezsicsökkentés nem csak az árakat tartotta kordában, hanem biztonságot és kiszámíthatóságot is nyújt a magyar energiafogyasztóknak, a vállalkozásoknak és a családoknak egyaránt. A magyar energiapolitika pillérei a paksi atomerőmű, a hosszútávú gázmegállapodás Oroszországgal, az ország energiaellátása biztosított – tette hozzá.

A budapesti városháza értékesítésével kapcsolatos hírekre reagálva azt mondta, Karácsony Gergely főpolgármesternek őszintén kellene beszélnie a kérdésről, tiszta vizet kellene önteni a pohárba, mert számos kérdés felmerül az ügyben és nem tartja helyesnek, hogy a főpolgármester nem válaszol a kérdésekre. Mindenkinek az az érdeke, hogy tisztán lássunk ebben az ügyben – emelte ki.

Úgy vélte, közröhej tárgya lehet, hogy a történtek után a vagyonkezelőt fegyelmiben részesítette a főpolgármester és ezzel elintézettnek tartja az ügyet.

„Szerintünk ez az ügy egy fegyelmivel nincs elintézve” – szögezte le.

A szóvivőt azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy a Fidesz vasárnap tartja tisztújító kongresszusát. Hollik István ezzel kapcsolatban kiemelte: 2010-ben egy romba döntött és csőd szélére juttatott országot örököltek a baloldaltól, az elmúlt 11 évben azonban az ország talpra állt és előre megy.

Az elmúlt 11 évben visszaszorítottuk a munkanélküliséget, a minimálbér közel a háromszorosára nőtt, megvédtük az embereket a migrációtól és levertük a rezsiárakat is – sorolta. Hozzátette: „a Fidesz-kongresszus tehát arról szól, hogy készen állunk folytatni azt a több mint egy évtizedes országépítő munkát, ami alapján ma Magyarország egyértelműen jobb helyzetben van, mint volt 2010-ben”. Hollik István szerint a számok is azt igazolják, hogy a rendszerváltás óta nem volt Magyarországnak olyan sikeres tíz éve, mint a mögöttünk hagyott.

Hollik István elmondta azt is, 800 településről 1500 küldött érkezik a kongresszusra, ami azt is jelenti, hogy ma Európa legerősebb, legszervezettebb jobboldali pártja a Fidesz, a Fidesz-KDNP pedig olyan szilárd pártszövetség, amely garantálja a kormányzati stabilitást.

Kiemelte: a válságok korát éljük, a kihívásokra csak a stabil nemzeti kormányok tudnak választ adni. Ez ma Magyarországon megadatott – fogalmazott.

Forrás: MTI

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább