Belföld

Hollik István: A baloldal is támogassa a békepárti határozatot!

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: a Fidesz és a KDNP békepárti határozati javaslatát jövő kedden kezdi tárgyalni a parlament.

A Fidesz–KDNP arra kéri a baloldalt, álljon a magyarok és a béke oldalára, és támogassa a békepárti határozati javaslatot, amelyet a kormánypártok terjesztettek az Országgyűlés elé.

A határozatban kifejezik elköteleződésüket a béke mellett, elítélik Oroszország agresszióját, és elismerik Ukrajna jogát az önvédelemhez, ugyanakkor ellenzik azokat a brüsszeli terveket, amelyek tovább bővítenék az energetikai szankciók körét, és megerősítik, hogy fegyverszállítások és a szankciók helyett azonnali tűzszünetre, majd béketárgyalásokra van szükség – ismertette.

A javaslatban felhívják a figyelmet a kárpátaljai magyarság kiszolgáltatottságára, és továbbra is kérik a kormányt a humanitárius segítségnyújtásra.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább