Külföld

Hollandia: Nyakon szúrta börtönőrét a terrorista

Ezért is felesleges évekig etetni…

A napokban a már büntetését töltő utrechti lövöldöző, Gökmen Tanis arcon és nyakon szúrta az egyik őrt a rotterdami (Hollandia) “De Schie” börtönben – írja az Erdély.ma hollandiai tudósítója. A börtönőr élete ugyan nincs veszélyben, de kórházban kezelik – erősítette meg a börtön szóvivője.

Gökmen Tanist életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azért, mert 2019 március 18.-án tüzet nyitott egy utrechti villamoson. A bíróság az elkövető ellen felhozott minden vádat bizonyítottnak talált, mint például négy esetben emberölés, három esetben emberölés kísérlete és további tizenhét esetben emberi élet veszélyeztetése címen. A hivatalosan kirendelt rotterdami védőügyvédet, André Seebregts-t, a bírósági tárgyalás során az akkor még csak gyanúsított terrorista leköpte.

Gökmen Tanis múlt heti akciójára a börtön A3-as szárnyában került sor, azon a részlegen, ahol a veszélyes terroristákat tartják. Az elkövetéshez használt vágóeszközt valószínűleg a rab maga készítette.

A rotterdami “De Schie” mellett még két terrorista részleggel is rendelkező börtön van Hollandiában, a “Vught” és a “Zwolle”. A rotterdami büntetésvégrehajtó intézetben tizennégy terrorista fogvatartására kialakított cella található.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább