Külföld

Hollandia: balos választási program arabul

Nem beszélni nyelvet, de szavazni segélyről, insallah…

Feltételezhetnénk, hogy a Hollandiában élő emberek, különösen a szavazati joggal rendelkezők elégséges szinten ismerik az ország nyelvét ahhoz, hogy minimálisan a politikai szlogeneket is megértsék. Úgy tűnik ez nem így van – írja az Erdély.ma hollandiai tudósítója.

A “GroenLinks” (BaloldaliZöldek, holland párt) annyira felkarolta az alkalmazkodást, hogy a választási programjuk már arabul is elérhető azok számára, akik szavazatukkal beleszólnak ugyan Hollandia irányításába, de történetesen egy szót sem beszélnek választott hazájuk hivatalos nyelvén.

“A megoldás tehát még véletlenül sem az, hogy a Hollandiába emigrált arabok holland nyelvet tanuljanak, hanem az, hogy mi tesszük ki arabul a saját választási programunkat” – írja az egyik felháborodott kommentelő a twitter bejegyzéshez.

A balliberális pártban valószínűleg inkább úgy gondolkodnak, hogy tekintettel a közvélemény-kutatások lesújtó eredményére, mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy minél több választópolgárt csábítsanak magunkhoz.

Esetleg olyanokat is, akik még el sem indultak Szíriából vagy Afganisztánból.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább