Belföld

Holland nagykövet: A gyermekvédelmi törvény szorongást hoz a magyar családokba

„A magyar kormánynak gondoskodnia kell arról, hogy mindenki tiszteletben tartsa az LMBTQI-jogokat” – mondta René van Hell.

Káros egy olyan törvény, ami összemossa a pedofíliát a melegekkel, fogalmazott a Telexnek az augusztusban távozó holland nagykövet, René van Hell. Szerinte a magyar politika témát ad a holland sajtónak is, és bár gyakran vannak viták a két ország között, a környezetvédelem összeköti Hollandiát és Magyarországot.

A gyermekvédelmi törvényről

„A gyerekeket heterónak nevelik, de néhányan közülük LMBTQI-nek születnek, mint én is” – kezdte válaszát a nagykövet arra a kérdésre, hogy személyesen érintettnek érzi magát a törvény miatt. Szerinte a kormánynak gondoskodnia kell arról, hogy mindenki tiszteletben tartsa az LMBTQI-jogokat, és tennie kell annak érdekében, hogy az LMBTQI-emberek ugyanolyan tiszteletet kapjanak, mint minden más polgár a társadalomban.

„Emiatt káros egy olyan törvény, ami összemossa a pedofíliát az LMBTQI-ügyekkel, és ezzel szorongást hoz a magyar családokba”.

„Az összes olyan narratíva, ami szerint »Brüsszel« ebben az ügyben a magyar családok jólétét fenyegeti, nem helytálló, egyenesen nonszensz” – szögezte le René van Hell.

Forrás: mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább