Belföld

Holland képviselő: Nagy csodálója vagyok Magyarországnak

Egyre több nyugati politikus áll ki hazánk mellett.

„Nagyon felvillanyoz, hogy itt lehetek Magyarországon, mert évek óta nagy csodálója vagyok az országotoknak” – mondta az Ultrahang vasárnapi műsorában Thierry Baudet.

A holland országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, nálunk még sokan nem tudják, de mostanában Magyarország az egyik kedvenc úticélja a hollandoknak, ennek oka pedig, hogy Hollandiában hatalmas a bevándorlás, az Európai Unió különböző kontrolljai, beleértve az euróval, „ami egy katasztrófa”, a woke, az LMBTQ-agenda, erre pedig – mutatott rá – a hollandok nemet mondanak.

„Magyarország az élen jár” –  fogalmazott a holland képviselő.

Azt javasolta, az antiglobalistáknak szövetséget kell kötniük. A Fórum a Demokráciáért nevű konzervatív párt alapítója szerint Európában összeomlóban van az az irány, amelyet az unió az ukrajnai háborúval kapcsolatban választott, az ugyanis teljes katasztrófát jelent a kontinens számára.

Ezt a háborút a NATO provokálta ki az amerikai ipar nyomására, hangsúlyozta, majd hozzátette: „a katonai komplexum úgy gondolta, »Most rajtunk a sor, indítsunk el egy háborút és akkor mi is fogunk egy kis pénzt keresni!«”. Thierry Baudet szerint ukránok százezrei értelmetlenül veszítik el életüket, ezért vissza kellene ülni a tárgyalóasztalhoz és meg kellene egyezni az ukránokkal, az oroszokkal és az európai nemzetekkel, mert a mostani helyzet valójában senkinek sem jó.

Hülyeségnek és felháborítónak tartja, hogy ha valaki békepárti álláspontot fogalmaz meg, azt rögtön orosz kémnek, fasisztának bélyegzik.

„Ez a kontinens már nem gondolkozik, a politikusaink agyhalottak” – tette hozzá.

Újra Magyarországról szólva úgy fogalmazott, azt szereti Orbán Viktor miniszterelnökben, hogy ő a következő és az azt követő generációra is gondol – írja a Mandiner. „A mi miniszterelnökünknek nincs gyereke és volt egyszer egy vita a parlamentben, amiben kiderült, hogy soha életében nem volt szexuális kapcsolata senkivel” – utalt a leköszönő Mark Rutte kormányfőre, majd kifejtette: Rutte egy olyan ember, aki elszakadt a valóságtól és az emberi tapasztalatoktól.

Baudet szerint ezért volt olyan szélsőséges Rutte politikája, ráadásul a liberalizmus egy olyan ideológia, ami a semmiből jön, míg ami Magyarországon történik, az az a fajta politika, amit mi is javaslunk és az emberek tapasztalatain alapul”.

Eközben Hollandiában „lehetetlen benzint venni, az emberek nem tudnak házat venni, szinte lehetetlen családot alapítani, ami a családpolitika következménye”, sorolta Baudet.

Hozzátette: ott vannak még a transzérzékenyítő programok, amelyeken a gyerekeknek kötelezővé teszik a részvételt, ráadásul az egész ország nyög a szankciók súlya alatt, ami be kellett vezetnünk Oroszországgal szemben”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább