Belföld Kiemelt

„Hóhér” feliratot ragasztottak Kádár sírjára

Apró sírja is kapott egy jelzőt…

Ismeretlenek piros ragasztószalaggal fedték le Kádár János nevét a néhai kommunista politikus síremlékén, és a „hóhér” feliratot firkálták rá, valószínűleg filctollal. Erről a Telex számol be, egy olvasójukra hivatkozva, aki képeket is küldött a szerkesztőségnek.

Az akciót az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének hatvanhetedik évfordulójára időzítették. Kádár Jánosnak meghatározó szerepe volt a forradalom utáni megtorlásokban. Több száz embert végeztek ki, és több ezer embert börtönöztek be a Kádár-diktatúra első éveiben.

Apró Antal (akinek az unokája Dobrev Klára) nevét a „pribék” szóval fedték le a budapesti Farkasréti temetőben lévő sírhelyen. Őt a forradalom kitörésének éjszakáján a Magyar Dolgozók Pártja Katonai Bizottságának tagjává választották. Másnap egy belső utasításban „fasiszta csőcseléknek” nevezte a forradalomban résztvevőket.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább