Külföld

Hillary Clinton: Magyarországot egy autokratikus, kapzsi és korrupt vezető irányítja

olvasási idő:1 perc, 23 másodperc
A Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltje szerint az „autoriter rezsimek veszélyeztetik az életmódunkat, a jogállamiságunkat és a demokratikus jövőnket”.

Hillary Clinton nagyon aggódik amiatt, hogy az autoriter rezsimek egyre nagyobb teret nyernek a világban – számolt be cikkében a Telex. A lap azt írja: Clinton erről kedd este beszélt az egyik legismertebb liberális megmondóember, Rachel Maddow műsorában az MSNBC-n.

Szerinte harcolni kell a dezinformáció és a propaganda ellen

„Úgy gondolom, hogy a demokrácia válságával, a legitimáció válságával szembesülünk, ami egészen odáig hatol, hogy mégis milyen jövő vár az országunkra és a világra. Azzal foglalkozom, hogy kitaláljuk, mit tehetünk ez ellen – és soha nem adhatjuk fel, mert túl sok minden forog kockán” – mondta az amerikai Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltje. Szerinte harcolni kell a dezinformáció és a propaganda ellen, amit még nehezebbé tesz az algoritmusokra és más mesterséges intelligenciákra épülő hírfogyasztás jelensége.

„Nem akarok pesszimista lenni, mert szerintem ez egy hasznos és szükséges harc”, amiben Clinton szerint olyan erőkkel állnak szemben, akik „veszélyeztetik az életmódunkat, a jogállamiságunkat és a demokratikus jövőnket”. Elképzelhető ugyanis, hogy a társadalmi változásokkal elégedetlen tömegek akár meg is puccsolnák az amerikai demokráciát – erre hozta fel példaként Donald Trumpot, valamint a Capitoliumot idén januárban megtámadó tüntetőket.

„Ezek a vezetők a változás miatt kialakuló félelmet használják fel”

„Nem szeretik azt a világot, amiben élünk, és ebben egyetértenek azokkal az autokratikus vezetőkkel Oroszországtól és Törökországtól kezdve Magyarországon át Brazíliáig és a világ számos helyéig, akik egyszemélyi hatalommal, kapzsisággal és korrupcióval irányítják az országukat.

Ezek a vezetők a változás miatt kialakuló félelmet használják fel arra, hogy egymásnak ugrasszák az embereket, szorongást keltsenek bennük, és ezzel egyszerűen irányíthatóvá tegyék őket a demagógián és a dezinformációkon keresztül” – mondta Hillary Clinton.

(Mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább