Külföld

Hidvéghi Balázs: Európa kapui nem állnak nyitva mindenki számára!

Az Ocean Viking NGO-hajó fedélzetén Franciaországba érkezett 234 migráns közül már csak hat ember van a francia hatóságok ellenőrzése alatt. A többieket szabadon engedték, és – „meglepő módon” – azonnal eltűntek Franciaországban – kezdte beszédét az Európai Parlament ülésén Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő.

Hidvéghi Balázs kifejtette, hogy rémisztő eredménye van a nyitott határok politikájának, melyben több száz, papírokkal nem rendelkező ember kóborol szabadon Európában, akikről nem tudni, hogy milyen biztonsági fenyegetést jelentenek.

A kormánypárti politikus rámutatott, hogy az eset üzenete katasztrofális Európa számára, hiszen minél több hajót engedünk kikötni, annál több hajó fogja követni őket.

„Orbán Viktor és Matteo Salvini már évekkel ezelőtt bebizonyította, hogy a határokat meg lehet védeni – a szárazföldön és tengeren is –, ha van rá politikai akarat.” – jelentette ki felszólalásában az EP-képviselő.

Hidvéghi Balázs hozzátette: Giorgia Meloni olasz miniszterelnöknek igaza van, az egyetlen közös megoldás az uniós határok védelme, a migránshajók indulásának megakadályozása és az Európán kívüli hotspotok megnyitása.

Tisztázzuk: Európa kapui nem állnak nyitva mindenki számára! A rendet és a biztonságot helyre kell állítani! – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs az Európai Parlament (EP) ülésén.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább