Külföld

Hideg motorral is nagyon meleg az új Ford Ranger Raptor

A Ford néhány napja bemutatta legújabb „büszkeségét”. Az LMBTQ-propagandának megfelelve csillámos, szivárványos, szívecskés fényezéssel láthatjuk egyik ismert modelljüket, a Ford Ranger Raptort.

A Ford büszkén mutatta be néhány napja Németországban az LMBTQ-lobbi színeire festett Ranger Raptor pick-upot.

Az autógyártó állítólag arra reagált, hogy valaki a Twitteren „melegnek” nevezte a Ford Ranger Raptor kék festését, és arra kérte őket, hogy változtassák fekete-aranyra vagy terepszínűre. Ezért a Ford létrehozta a „nagyon meleg” Ranger Raptort, amely a napokban, éppen a kölni Pride-fesztiválra készült el.

A Ford hivatalos Twitter-oldalán korábban egy videós bejegyzésben reagált a homofóbnak bélyegzett vicces hozzászólásra, csak egy grafikát jelenítettek meg a „very gay” járműről:

De úgy tűnik, nem bírták ki, hogy ne fessék át az igencsak maszkulin járművet a meleglobbi színeire a valóságban is.

Az új dizájnt ismertetve a Ford közleményében kijelentette, hogy „nagyon világossá akarják tenni álláspontjukat a megkülönböztető beszéddel szemben”.

A 60 órás átalakítás során az autót 30 négyzetméternyi szivárvány- és csillogó aranyszínnel borították be.

Ez egyébként nem az első alkalom, hogy a Ford az LMBTQ-propaganda szolgálatába áll. Hasonló akciójukban, még 1998-ban, Ford KA modelljüket is szivárványszínekbe csomagolták, hogy megemlékezzenek a kölni Pride-felvonuláson való első részvételükről.

A múlt hétvégén tartott Pride-on mindkét autót meg lehetett tekinteni, mivel a város akkor tartotta az idei felvonulást, ahol a „Very Gay Raptor” volt a Ford hivatalos járműve.

 

Forrás: 888.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább