Belföld

Hemzsegtek a baloldali politikusok a péntek esti civil tüntetésen

Minden volt, csak politikamentes nem a YouTube-influenszerek által szervezett demonstráció.

Bár a szervezők politikamentesre hirdették a kegyelmi ügy miatt, YouTube-influenszerek által kezdeményezett tüntetést, baloldali politikusok egész hada képviseltette magát a megmozduláson, és erről többségük büszkén posztolt is a közösségi médiában.

A tüntetésen – amelyen többször is felhangzott a „Mocskos Fidesz” rigmus – nem meglepő módon ott volt Karácsony Gergely főpolgármester és Márki Zay-Péter, a baloldal legutóbbi, sikertelen miniszterelnök jelöltje, sőt, a tüntetés után a Lendvay utcai Fidesz-székháznál adtak interjúkat. Az épületet egy kisebb tömeg pénteken is meg akarta rohamozni.

A tüntetők között ott volt Karácsony egyik elődje, az SZDSZ-es Demszky Gábor, és a független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, de nem maradhattak el a többi, civil tüntetésekre azonnal ráröppenő baloldali politikusok, mint a főpolgármester párttársa, Szabó Tímea és Jámbor András. Szabó élőben is bejelentkezett a Hősök teréről.

Nem hagyta ki az eseményt a Belváros-Lipótvárosban polgármesteri pozícióért induló Juhász Péter és természetesen a DK árnyékkormányfője, Dobrev Klára sem.

Ott volt a Hősök terén az épp a múlt héten a 2022 decemberi, kormányellenes tüntetések miatt felfüggesztett börtönre ítélt momentumos Fekete-Győr András is, ahogy a párt élén megbukó Gelencsér Ferenc, a szocialista Kunhalmi Ágnes és Harangozó Tamás, valamint a jobbikos Brenner Koloman.

Részt vett a demonstráción Baranyi Krisztina, a IX. kerület balliberális polgármestere és Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere is.

Forrás: Mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább