Kiemelt Öko

Hazugságspirálba keveredhetett és törvényt sérthet Hadházy

Kutyaútlevél biznisz… Nem praktizál, mégis 101 kutyaútlevelet állíttatott ki pecsétszámával Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki a hatályos jogszabályok értelmében mandátuma ideje alatt kereső tevékenységet se végezhetne. Na de kik kértek tőle útlevelet a kutyáknak és mi lett az állatokkal?

Közérdekű adatigénylés robbantotta a bombát

2020 januárja óta összesen száznál is több kutyának állított ki útlevelet Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő, aki leadott vagyonnyilatkozata szerint hivatalosan szünetelteti állatorvosi praxisát – számolt be a pestisrácok.hu. A portál a NÉBIH-től kérte ki közérdekű adatigénylésben a listát a képviselő cége által kiállított kutyaútlevelekről, amiből kiderül, hogy kutyákat juttatott külföldre a határzár ideje alatt is és csak ebben az évben már 26 kutya kaphatott általa útiokmányt.

Az ügy sok sebből vérzik, úgy tűnik ugyanis, hogy a kormányváltásra készülő, a fideszeseket rendre hazugozó ellenzéki képviselő az, aki hazugságspirálba keveredhetett. Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény szerint politikus a mandátumának ideje alatt kereső tevékenységet nem folytathat, ha pedig saját vállalkozásának működtetése során jut tevékenysége ellentételezéséért pénzhez egy honatya, azt is be kell jelentenie az Országgyűlés elnökének. Hadházy esetében ilyen nem történt meg annak ellenére, hogy a kutyaútlevél igénylése nem ingyenes, hiszen alapból illetéket kell az állatorvosnak fizetnie mindegyik után, egy, a Pesti Srácok által megszólaltatott állatorvos pedig tízezer körüli összegben határozta meg a szolgáltatás átlagárát.

Miben nem mond igazat Hadházy?

Másrészről, ugyanez az állatorvos felhívta a figyelmet arra is, hogy a koronavírus világjárvány kitörése óta ők egyetlen egy kutyaútlevelet sem állítottak ki, ezzel szemben Hadházy az elmúlt 15 hónapban már 101-nél jár. Különösen érdekes a pandémia első hullámának az időszaka, azon belül is a határzár, amikor csak üzleti utazási céllal lehetett elhagyni az országot. Az ellenzéki képviselő azonban ebben az időszakban is sorra gyártotta a kutyaútleveleket.

Hadházy a cikk megjelenését követően egy rendkívül terjedelmes, fideszesezésben és orbánosozásban gazdag közleményt juttatott el a Pesti Srácok szerkesztőségének, amiben elismeri, hogy az állatorvosi praxisát működtető vállalkozást továbbra is vezeti, sőt állatokat is gyógyít, ugyanakkor fizetést nem vesz fel a tevékenységéért.

Ezek alapján tehát egyértelmű, hogy a politikus valahol nem mond igazat. Ha ugyanis nem praktizál, nem kérvényezhet kutyaútlevelet és nem gyógyíthat állatokat, így törvényt sért. Ha praktizál és kutyaútleveleket igényel az illeték megfizetése mellett, akkor gazdálkodó tevékenységet folytat, ami pedig ellentétes az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvénnyel, tehát törvényt sért. A kérdés már csak az, hogy melyik ponton nem mond igazat Hadázy Ákos és vajon mi lett a kutyákkal, amiket külföldre juttatott az elmúlt 15 hónapban?

elemi.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább