Külföld

Hazaküldték a lyukas román harcjárműveket a NATO hadgyakorlatáról

olvasási idő:1 perc, 18 másodperc

Hazaküldték a román harcjárműveket a németországi Green Griffin 21 NATO-hadgyakorlatról, mert ömlött belőlük a gázolaj – írja a Főtér.

A hivatalos közlésekben azt jelent meg, hogy a harcjárműveket helytálltak a próbán, de a román sajtó úgy értesült, hogy ehhez képest a valóságban nem volt túl fényes a helyzet. A hadgyakorlat még a múlt héten zajlott le, a besztercei 812-es gyalogos zászlóalj Brandenburgban gyakorlatozott a többi ország katonai egységeivel. A hadgyakorlat részeként Klietz településről vonulták át Lehnin település gyakorlóterére 12 harci járművel.

EKÖZBEN VISZONT A JÁRMŰVEIKBŐL CSAK ÚGY DŐLT AZ ÜZEMANYAG.

Mire észrevették a problémát, addigra az üzemanyag már tíz kilométer hosszan terítette be az úttestet.

ÍGY AZTÁN A KÖZÚTI HATÓSÁGOKNAK KÜLÖNLEGES JÁRMŰVEKKEL KELLETT FELTAKARÍTANIUK AZ UTAKAT,

mivel az aszfaltba beleivódott gázolajat csak nagyon nehezen tudták eltávolítani.

német sajtó szerint a problémát az okozta, hogy a román harcjárművek elavultak voltak, még szovjet technológia alapján készültek.

A PROBLÉMÁS JÁRMŰVEKET VÉGÜL HAZASZÁLLÍTTATTÁK ROMÁNIÁBA,

mivel nem bíztak benne, hogy ha saját keréken közlekednek, akkor nem ismétlődik meg a baleset.

Frissítés: A román minisztérium cáfol

A román védelmi minisztérium utóbb cáfolta, hogy a harckocsikból olaj ömlött volna az útra a németországi hadgyakorlaton. Állításuk szerint a gyakorlat előtt és a jelzett incidens után is ellenőrizték a járműveket, és azt találták,

HOGY NEM OLAJ, HANEM ESŐVÍZ CSORGOTT AZ ÚTTESTRE.

A katonai gyakorlat közben ugyanis esett az eső, a csapatszállító járművekről lecsorgó víz pedig enyhe olajfoltokkal szennyeződött, amint lefolyt a harckocsikon.

A TAB B33-as harcjárművek nem is folytatták az útjukat, hanem szállítójárművekre pakolták és így vitték tovább ezeket a hadgyakorlat következő helyszínére.

Forrás: Index

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább