Belföld

Hatalmas pofonba szaladtak bele Gyurcsányék

Aközelmúltban több európai vezető politikus is csatlakozott Emmanuel Macron francia elnök háborús retorikájához, mely szerint az európai országok katonák küldésével támogassák Ukrajnát Oroszországgal szemben. A magyarországi baloldal álláspontja semmit sem változott, továbbra is a háború, miközben a kormánypártok azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaznak. A baloldali képviselők hozzászólásaiból az is világossá vált, hogy a parlamentben elutasítják a Fidesz–KDNP által benyújtott békepárti határozati javaslatot. A Gyurcsány-párt és maga Gyurcsány Ferenc is hangzatos nyilatkozatokban követelte Ukrajna katonai támogatását, de Márki-Zay katonákat is küldött volna a csatatérre, Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője és Berg Dániel – a szintén momentumos EP-képviselő Cseh Katalin férje – a háború kirobbanása után néhány nappal katonai segítségnyújtást sürgetett Ukrajnának.

Aközelmúltban több európai vezető politikus is csatlakozott Emmanuel Macron francia elnök háborús retorikájához, mely szerint az európai országok katonák küldésével támogassák Ukrajnát Oroszországgal szemben. A magyarországi baloldal álláspontja semmit sem változott, továbbra is a háború partján állnak, miközben a kormánypártok azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaznak. A baloldali képviselők hozzászólásaiból az is világossá vált, hogy a parlamentben elutasítják a Fidesz–KDNP által benyújtott békepárti határozati javaslatot. A Gyurcsány-párt és maga Gyurcsány Ferenc is hangzatos nyilatkozatokban követelte Ukrajna katonai támogatását, de Márki-Zay katonákat is küldött volna a csatatérre, Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője és Berg Dániel – a szintén momentumos EP-képviselő Cseh Katalin férje – a háború kirobbanása után néhány nappal katonai segítségnyújtást sürgetett Ukrajnának.

Forrás: Magyar Nemzet/Csépányi Balázs

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább