Belföld

Hassay Zsófia: baloldali vezetésű kerületek ötszáz családot lakoltattak ki

Baloldali vezetésű kerületek ötszáz családot lakoltattak ki az elmúlt három év alatt

– mondta Hassay Zsófia, a Fidesz-KDNP fővárosi képviselője csütörtökön Budapesten.

A kormánypárti politikus ajtótájékoztatón kijelentette, hogy Karácsony Gergely és a baloldali városvezetők választási programjának lakhatással kapcsolatos ígéretei megmaradtak az ígéretek szintjén, egy javaslat sem valósult meg közülük. Példaként említette, hogy ígéretet tettek a fővárosi bérlakásépítési program elindítására, az első fővárosi lakástársaság és lakásügyi ombudsmani poszt létrehozására is.

Ezzel szemben – folytatta – az elmúlt időszakban „döbbenetes adatok” kerültek napvilágra a baloldali vezetésű kerületek kilakoltatási számairól. 2019 novembere óta a VI. kerületben 124, a XIII. kerületben 111, a VIII. kerületben 80, a VII. kerületben 65, a III. kerületben 47 alkalommal végeztek kilakoltatást – sorolta.

Hassay Zsófia feltette a kérdést: hol vannak ilyenkor a fővárosi vezetők, a Város Mindenkié csoport, és miért nem emelték fel a hangjukat ezen kilakoltatások ellen?

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább