Külföld

Hároméves kislányt zaklatott egy menekített afgán

Szerinte a kultúrájában ez elfogadott…

A 24 éves Mohamed Tariqot  amerikai csapatok evakuálták Kabulból augusztusban, az Egyesült Államokba szállították.

Egyike volt tálibok elől menekülő sok afgánnak, akiket amerikai szállítórepülőgépek  menekítettek ki az országból. (Elsőhullámban 73 ezer afgán érkezett az USA-ba.)

Nem sokkal az Egyesült Államokban való leszállás után Mohamed Tariq szexuálisan zaklatott egy hároméves afgán kislányt, aki szüleivel szintén abban a menekült táborban élt ahol Tariq.

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma múlthéten kiadott közleménye szerint az amerikai tengerészgyalogosok tavaly észlelték, hogy a virginiai Upshur táborban Tariq „nem megfelelő módon megérintette az áldozatot a mellkasán, a nemi szervén és a fenekén”.

Amikor a katonák tudni akarták, mit csinál, Mohamed kijelentette, hogy az afgán kultúra szerint egyáltalán nem követett el semmi rosszat.

Pénteken Mohammed Tariqot bűnösnek találták a lány szexuális zaklatásában. A pontos ítéletet áprilisban határozzák meg, és az afgán életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább