Belföld

Hajnal: Irreleváns, hogy nem engedtünk át fegyvereket országunk területén

Hajnal Miklós Dömötör Csabával, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárával vitázott pénteken a Tranziton.

A momentumos parlamenti képviselő megjegyezte, a háborús veszélyhelyzet kihirdetése Magyarországon irreleváns annak tükrében, hogy nem engedtünk át fegyvereket országunk területén”.

A kormánypárti politikus válaszában kifejtette, amennyiben az ellenzék győzött volna, közelebb lennénk a háborúhoz, és nem lenne rezsicsökkentés Magyarországon. Dömötör Csaba kijelentette, a háború és a béke témájában egy nagyon világos választóvonal van a kormány és az ellenzék között.

„Ha háborúról van szó, akkor például a Momentum és más baloldali pártok is állást foglaltak amellett, hogy fegyvereket kellene küldeni a hadszíntérre. Ez pedig nem a béke irányába tett lépés” – szögezte le Dömötör Csaba.

Hajnal Miklós azzal védekezett, hogy a baloldalon senki sincs a háború pártján, ők is békét akarnak és nem az a legfontosabb kérdés, hogy Magyarországon mennek-e keresztül fegyverek.

„Lengyelországon keresztül mentek fegyverek. Románián keresztül mentek fegyverek. Hol vannak ezek nagyobb veszélyben mint Magyarország?” – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Hajnal Miklós szerint az a legfontosabb kérdés, hogy milyen gyorsan halad előre az orosz hadsereg az ukrán fronton, és nem az hogy keresztül mennek-e hazánkon a fegyverek.

Dömötör Csaba megjegyezte, Hajnal Miklós pártjának egykori miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András korábban egyértelműen kijelentette, fegyvereket akar küldeni Ukrajnába. Az államtitkár emellett emlékeztetett, olyan baloldali szereplő is volt, aki katonákat is küldött volna.

Az államtitkár leszögezte, adott esetben a hadviselő féllé válás lépés a háború irányába, nem pedig a béke irányába. A huszadik század tapasztalatai alapján annak rossz vége lett, amikor sok száz, vagy sok ezer kilométerre a hazánktól magyar katonák harcoltak.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább