Belföld

Hadházy szomorú, mert a társadalom nem állt a tüntetése mellé

Kicsit szomorú véget ért péntek este a tüntetés…

Hadházy a közösségi oldalán szomorkodott, hogy kevesen és gyengék voltak a Fidesz-székház előtti tüntetésen, ahol , mint írtuk, diákokat felhasználva szélsőbaloldali politikusok és aktivisták egy része megtámadta a rendőröket. Büdösszájú Ákos most csalódott, íme:

Sajnos be kell látni, hogy a magyar társadalom egyelőre nem áll ki az oktatás ügye mellett.
„Kicsit szomorú véget ért péntek este a közoktatás helyzetének javításáért folytatott tüntetés. Sajnos be kell látni, hogy a magyar társadalom – beleértve a pedagógusok és az ellenzéki pártok többségét is – egyelőre nem áll ki az oktatás ügye mellett. Sokaknak sokféle okuk lehet erre, de a vége mégiscsak az lett, hogy ott maradt néhány száz gyerek a rendőrökkel szemben, egyelőre valódi, látható tömegtámogatás nélkül. Ők viszont nem futballhuligánok, nem mentek neki izomból a rendőrsorfalnak (hála Istennek), erre néhány kommentelő rákezdi, hogy »jajj, ez k…a gyenge«.

A jövő héten az ellenzéki pártok egy része elmegy majd Pintér rendőrminiszterhez valamiféle látszategyeztetésre, ezzel hitelesíti a folyamatot – meg kiállítja magáról a bizonyítványt, hogy valójában a rendszer részei. Aztán a parlamentnek csúfolt színház elfogadja a státusztörvényt, bosszút állva nem csak a pedagógusokon, de valójában mindenkin. Igaz, több durva részt kihagynak belőle – tehát mégis VAN valamennyi eredménye az eddigi tüntetéseknek –, de ez annyit jelent, hogy »csak« kicsit lesz rosszabb a tanárok helyzete, mint volt másfél éve a tiltakozások elején.

Ameddig nem áll a tiltakozók mögött 30-50-100 ezer ember, addig ez így is marad, csak a csalódottság és az apátia nő. Sokadik alkalommal derül ki, hogy az elemi szolidaritás nélkül a magyar társadalom végérvényes lecsúszásra van ítélve. Sokan nem értik meg – talán mert nem magyaráztuk el nekik –, hogy nem a tanárokról, nem a diákokról van szó, hanem a jövőnkről. A propaganda teljes sikerrel fordítja egymás ellen az embereket, mert hagyják, mert hagyjuk.”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább