Belföld

Hadházy Ákos valódi változást követel

A hivatalosan kimutatott – bevallott- infláció 6,5 százalék, miközben a korábban sokat hirdetett “szuperállampapír” 5 százalékos hozamot ad. Így veszi el szép csendben, apránként az állam az emberek megtakarítását.
Az infláció persze más EU-s tagországokban is megugrott, de
1) nálunk sokkal hamarabb kezdődött ez és sokkal jobban megugrott;
2) a magyar kormány és a jegybank intézkedései nem hogy visszafognák az inflációt, de gerjesztik azt, mintha benzinnel oltanának tüzet;
3) ha a világgazdasági konjunktúra idején a Fidesz saját sikereként propagálta a növekedést, akkor most se mutogasson kifele!
A szomorú valóság az, hogy az elmúlt évtizedben Magyarország hatalmas lehetőséget szalasztott el. A z EU-s források és a kedvező pénzügyi környezet miatt persze volt nálunk is kis haladás, de pechünkre még a szomszédaink is jobban növekedtek, mint mi, így a Nyugathoz felzárkózásból alig-alig lett valami. Így marad a választásra a hitelből osztogatás, amit majd röhögve elinflál Varga Mihály és Matolcsy György.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább