Kiemelt Külföld

Hadbíróság elé állítanák Joe Bident

Tovább tart az evakuálás Afganisztánból, hadbíróság elé állítanák Bident.

Joe Biden nem tervez felelősségre vonásokat az Afganisztáni fiaskó miatt, de az evakuáció tovább fog tartani a tervezettnél. A tálibok ezért szankciókat helyeztek kilátásba, a brit parancsnok szerint az amerikai elnököt hadbíróság elé kéne állítani.

Az amerikai elnök sajtóértesülések szerint kedden bejelenti, hogy az evakuáció a korábban tervezett augusztus 23-i dátumánál tovább fog tartani a művelet, írja a Deutsche Welle.

A tálibok szóvivője, Suhail Saheen elmondta, hogy nem értenek egyet a tervvel, és „következményei lesznek a megszállás meghosszabbításának”. Gúnyolódásként a legendás, a második világháborúban Iwo Jima megszállását ünneplő fotójáról is készítettek egy replikát, amin az ő zászlóállításuk látható.

Az Egyesült Királyság afganisztáni erőinek volt parancsnoka szerint Joe Bident hadbíróság elé kéne állítani.

Richard Kemp tábornok, az Egyesült Királyság afganisztáni kontingensének volt parancsnoka azt nyilatkozta, hogy az amerikai elnököt hadbíróság elé kéne állítani, mert az amerikai hadsereg főparancsnokaként elárulta az Egyesült Államok és az Egyesült Nemzetek fegyveres erőit, írta meg a Fox News.

Kemp elmondta, hogy emiatt az egész világ mérhetetlenül veszélyesebb hellyé vált.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább