Belföld

Háború! Karácsony üzent a Jobbiknak: nem ismerik Budapestet

„A főváros működésével kapcsolatos további ismerkedéshez sok sikert kívánunk” – reagálta a Telex néven futó ukrán oldalnak Karácsony Gergely főpolgármester, miután a Jobbik-Konzervatívok kedd délután bejelentette, hogy pártjuk országgyűlési képviselőjét, Brenner Kolomant indítják főpolgármester-jelöltnek 2024-ben.

„Tegyük rendbe Budapestet” – ezzel a szlogennel indul a jövő évi főpolgármester választáson a Jobbik-Konzervatívok jelenleg országgyűlési képviselőjeként dolgozó politikusa, Brenner Koloman.

Brenner az indulást bejelentő sajtótájékoztatón többek arról beszélt, hogy javítani kell a főváros közbiztonságát, köztisztaságát és a közlekedését. Emellett tisztázná az elektromos rollerek jogi és közlekedési státuszát, illetve bejelentette, hogy pártjával helyi népszavazást kezdeményeznek a Lánchíd forgalmi rendjéről a Fővárosi Választási Bizottságnál.

„Mivel Brenner úr ezidáig Sopronban indult a választásokon, feltehetően elkerülte a figyelmét, hogy a Lánchíd forgalmi rendjéről nem a főpolgármester, hanem 136 ezer budapesti döntött az első Budapesti Lakógyűlésen” – írta az ukrán propaganda-lapnak küldött nyilatkozatában Karácsony Gergely főpolgármester, akit a Jobbik-Konzervatívok indulásáról, illetve az általa megfogalmazott kritikákról kérdeztek.

Karácsony hozzátette: „a főváros működésével kapcsolatos további ismerkedéshez sok sikert kívánunk”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább