Belföld

Gyurcsányné Dobrev Klárát indítja kormányfőjelöltként a DK

olvasási idő:53 másodperc

Ő is versenybe száll a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért…

A Demokratikus Koalíció a várakozásoknak megfelelően Dobrev Klárát indítja ellenzéki miniszterelnök-jelöltként. A bejelentést a párt egy online rendezvényen tette meg vasárnap délután.

A rendezvény kisvideóiban rögzítették, hogy a „kevesek Magyarországán” a nyugdíjasok nehéz körülmények között élnek, a pedagógusok alulfizetettek, a Fidesz pedig tönkretette az agráriumot és az egészségügyet.

Dobrev kijelentette, hogy: „Készen állok, hogy a DK, a Momentum, a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP támogatásával új európai köztársasági korszak köszöntsön Magyarországra.”

Kifejtette továbbá, hogy „történelmi árulásnak” tartja a Kínához és Oroszországhoz közeledést, és a hitet és az erőt szeretné visszaadni Magyarországnak. Hozzátette, hogy közös ellenzéki programot fog képviselni, amelynek pontjairól az ellenzéki összefogás fog megállapodni, de az biztos, hogy a futball nem lesz benne. Az előválasztás céljairól úgy vélekedett, hogy itt meg kell tanulnia az ellenzéki pártoknak együtt mozogniuk, és beállniuk a legesélyesebb jelölt mögé.

Dobrev Klára mellett eddig a momentumos Fekete-Győr András és a jobbikos Jakab Péter indulása vehető fixre az ellenzéki előválasztáson, amelynek célja, hogy mind a 106 helyen egy jelöltet indítsanak. (mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább