Belföld

Gyurcsányné: Az a cél, hogy mindenki el tudjon menni nyaralni évente legalább egy hétre

A DK árnyék-miniszterelnöke szerint az a cél, hogy mindenki el tudjon menni nyaralni évente legalább egy hétre.

„Milliók számára jólétet teremteni csak tisztességes bérekkel lehet” – kezdte beszédét Dobrev Klára.

A hazaáruló szerint az Orbán-kormánynak azért „célja” a fizetések alacsonyan tartása, mert így jelentősen emelkedik a nagytőkések, a milliárdosok jóléte, így marad nekik magánrepülőkre, jachtokra, luxusutakra.

A szemkilövető felesége szerint az államnak nagy szerepe van abban, hogy mekkorák a fizetések, ezért ígéretet tett, hogy a szociáldemokrata kormányváltás után emelni fogják az egymillió állami alkalmazott bérét, mert ez felhúzza majd a többi munkavállaló fizetését is.

Gyurcsányné arról is beszélt, hogy a magyar bérnövekedés része lesz, hogy bevezetik az európai minimálbért, és a minimálbér összegéig minden fizetés SZJA-mentes lesz.

Az árnyékban lévő árnyék-miniszterelnök szerint az egész ország érdeke az, hogy megmaradjon a tisztességes munka megbecsülése, hogy meg lehessen élni a fizetésekből, hogy biztonságot nyújtó munkaügyi viszonyok legyenek. Az árnyékminiszterelnök szerint ehhez az kell, hogy a szakszervezetek újra erősek legyenek és visszakapják jogaikat.

Dobrev Klára három nagy célt tűzött ki a baloldali szociáldemokrata kormány elé:

– el kell érni, hogy mindenki tisztességesen meg tudjon élni a fizetéséből
– mindenkinek legyen legalább három hónapra elegendő tartaléka és
– mindenki el tudjon utazni nyaralni évente legalább egy hétre.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább