Belföld

Gyurcsányék: A kormány szándékosan építi le az állami egészségügyet

A Demokratikus Koalíció szerint szándékosan építi le és teszi tönkre az állami egészségügyet a kormány.

A kormány szándékosan építi le és teszi tönkre az állami egészségügyet – jelentette ki csütörtökön online sajtótájékoztatón a szemkilövető párt parlamenti képviselője.

Komáromi Zoltán úgy fogalmazott: tömegesen távoznak az aneszteziológusok a kórházakból, „ezt olvastuk az újsághírekben”.

Eddig 14 altatóorvos „mondott fel július óta a Semmelweis Egyetem klinikáján”, így már műtétek maradhatnak el, hiszen ha nincs altatás, akkor nincs műtét sem – tette hozzá a baloldali politikus.

Azt mondta, ez a tragikus helyzet Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi intézményben alakult ki, tehát a többi magyar kórházban még kritikusabbá válhat az orvoshiány.

Komáromi Zoltán szerint a kabinet azért nem ad több fizetést az orvosoknak és az egészségügyi szakdolgozóknak, hogy a szakemberek inkább a fizetős magánkórházakba távozzanak; az orvosok hiányából adódóan megnövekedett várólisták miatt pedig a betegek is magánkórházakba kényszerülnek.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább