Belföld

Gyurcsány: Tönkrement a Fidesz, bukni fog

Fasiszta bűnszövetkezetnek nevezi a kormánypártot…

Olvasva az ellenzék vezetőjének minden napra jutó magvas gondolatait, amelyeket megoszt hasonló szinten lévő követőivel a közösségi oldalán, felmerül bennünk a kérdés: ez normális? Nem kéne valami orvosi vizsgálatra kötelezni, és akár gyámság alá vonni? Ez nem közveszélyes esetleg?

Íme Feri, az árnyékkormány vezetője:

Tönkremehet valaki úgy is és akkor is, ha ezt még nem tudja, mi több, ha esetleg még más se látja azt.
Mert nem feltétlenül akkor megy valami tönkre, ha darabjaira hullik, hanem akkor, amikor már nem teljesíti létezésének értelmet adó feladatát.
Tönkrement a Fidesz, mert már semmit nem jelent nekik Kölcsey parancsa: “a haza minden előtt”. A párt fasiszta bűnszövetkezet lett.
Uralkodtak a mi környékünkön náluk aljasabb rendszerek is. Ideig-óráig. De nem lehet túljárni a történelem eszén. A Fidesz ezzel próbálkozik. Rajta fog veszni. Mert a történelmi élet sikerességének záloga nem a fizikai nagyság, hanem a szellem, az erkölcs nagyszerűsége. Akiből ez hiányzik, az bukni fog. A Fidesz bukni fog.
Persze tönkremehet jónéhány ellenzéki párt is. Esetükben is lehet az a helyzet, amikor látszólag még vannak, de valójában már nincsenek. A vegetálás ugyanis nem egyenlő az élettel.
A valóban működő ellenzéki párt kormányzóképes, szervezett, alternatív politikai erő. Akik ezen képességeket nem birtokolják, azok még ha láthatóak is, de már tönkrementek. Ezek az ellenzéki pártok talán még nem vesztek el örökre, de ha valóban működni akarnak, akkor újra össze kell őket rakni. Ki-ki maga sorsának kovácsa.
Mi is.
2023 vadhajtasok, vadhajtások, magyar jelen, magyarjelen

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább