Belföld

Gyurcsány kikelt magából a kocsmában: “a gyurcsányozás az zsidózás!”

Szegeden parádézik DK-ka, két napos kihelyezett frakcióülés keretében. A nap érdekesebb mondatai a kocsmában hangzottak el

– számolt be a SzegedMa.

A DK számlájára fogyasztott fröccsök és sörök között a fiatalok számos kérdéssel bombázták Gyurcsányt. Az első kérdező kapásból a határon túliak szavazati jogáról kérdezte, amivel kapcsolatban Gyurcsány Ferenc kifejtette,

nem számít, hogy magyarok és hogy Trianon előtt Magyarországon éltek.

“Én nem pontosan értem, hogy azért, mert valakinek a dédnagyapja a történelmi Magyarország területén élt Kolozsváron, az miért szavazott arra, hogy most itt milyen kormány legyen, amely kormány politikájának a következményét csak mi viseljük, ő meg nem” – fogalmazott.

Kitért arra is, csupán az számít, jelenleg ki hol él. Azt már sajnos nem fejtette ki, mi a véleménye például egy londoni magyarról, aki ezen álláspont alapján szintén nem szavazhatna.

Feltették azt a kérdést is számára, hogy nem érzi-e úgy, hogy hátráltatja az ellenzéket a személye.

A kérdést hosszasan fejtette ki és rendkívül bele is lovalta magát. A végén már fennhangon tette fel a kérdést

“Miért? Mert valaki azt mondja? Mi a bűnöm? Tessék megmondani! Mi? (…) A gyurcsányozás az zsidózás! A gyurcsányozás az valójában náci propaganda! Bűntelenül akarnak bűnösnek kiáltani!”

– fogalmazott szó szerint Gyurcsány, amely után már több kérdésre nem válaszolt, inkább távozott.

Előtte a szegedi Ifjúsági Házban Binszki József, a DK-s szegedi alpolgármester konferálta fel Gyurcsány Ferencet, de saját politikusaik körében sem arattak túl nagy sikert beszédeikkel.

A DK-s alpolgármester elmondta, első irodájukat 2015-ben nyitották meg Szegeden és már akkor elhatározta, hogy a legmeghatározóbb pártot akarja kiépíteni. Úgy véli ez sikerült is kevesebb mint 8 év alatt. Hozzátette: országosan egyértelműen a legmeghatározóbb, a legerősebb, a legnagyobb támogatottságú ellenzéki párttá nőtte ki magát a Demokratikus Koalíció, és bár mint megjegyezte, Szegeden erre pontos mérések jelenleg nem állnak rendelkezésre, de szerinte vagy a legerősebb, vagy az egyik legerősebb párt helyben is Gyurcsány pártja.

A sajtótájékoztatón hangoztatott hatalmas tévedését nem ismételte már meg, miszerint szerinte 2002 óta minden Fidesztől balra lévő párt egységesen indul a választásokon. Valószínűleg szóltak neki, hogy az LMP még 2014-ben is indított Botka ellen jelöltet, továbbá minden választáson számos egyéb, nem jobboldali helyi szervezet is megmérettette magát.

Gyurcsány Ferenc felkonferálását és Binszki József rövidke beszédének végét lelkesen fogadta az átlagosan 70-80 év körüli közönség, ellenben Kálmán Olgával, aki taps helyett az első sorban tovább nyomkodta mobilját, amelyet a SzegedMa meg is örökített.

A pártelnök beszédének kezdetére az első sorok tömötté váltak, azonban hátul rendkívül szellős volt a hallgatóság.

Gyurcsány Ferenc itt is elmondta, az országban az első polgármesterjelöltjük Botka László és újra egekig magasztalta a szegedi tömegközlekedés árát, amely valójában az ország egyik legdrágábbja.

Mivel jelentős volt az ismétlés, talán érthető is, amiért Kálmán Olga tovább mobilozott, a meglepőbb, hogy szinte kivétel nélkül minden politikus követte példáját. A kamerák figyelő tekintete miatt többen elrakták, de azért sikerült többek között lencsevégre kapni Ráczné Földi Juditot és a frissen Jobbiktól igazolt Varga Ferencet. Kivételt képzett Vadai Ágnes, aki nem próbálta titkolni mennyire nem figyel a pártelnökére, ő szinte egy percre sem dugta el mobilját.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább