Belföld

Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

Juhász Ferenc csak egyike azon háborúpárti, baloldali szereplőnek, akik Magyar Péter körül bukkantak fel az elmúlt hetekben.

A Medgyessy- és az első Gyurcsány-kormány honvédelmi minisztere több Facebook-bejegyzést is megosztott az elmúlt hetekben, amelyekben a baloldal új reménysége mellett vallott színt. Például előre jelezte, hogy Magyar Péter március 15-i, zászlóbontásnak aposztrofált tüntetésén kíván részt venni a nemzeti ünnep napján, s a március 14-én kelt bejegyzésében arra is kitért, hogy Magyartól és a körülötte kialakuló csoportosulástól nemcsak kormányváltást, hanem ellenzékváltást is vár.

„Állást szeretnék foglalni végre abban, hogy le lehet e váltani Orbánt demokratikus úton – a jelenlegi ellenzék nyilván nem fogja-, de esetleg egy új, egy más, egy friss talán igen; vagy Hadházy Ákosnak van igaza, hogy ide forradalom kell”– fogalmazott.

Ezt követően Juhász több hasonló posztot is megosztott, például egy március 23-i bejegyzésében kritikátlanul egyfajta politikai messiásként emlegette Magyart: „Az ellenzéki politika és magatartás ( és persze a politikusok ) azok, akik érdektelenné váltak, mert kiirtották az emberekből a reményt, a hitet a változásban… Magyar Péter ezt hozta vissza!” Érdekesség, hogy bejegyzésében Juhász Lendvai Ildikónak is kiosztott egy fricskát, amiért az MSZP egykori elnöke a mérsékelt optimizmusa mellett óvatosságra is intette a táborát a Magyar Péter-jelenség és az ezzel összefüggő csodavárás kapcsán.

Egy április 4-i bejegyzésében pedig egy „Zs.”-ként hivatkozott barátjával folytatott levelezését tette közzé, amelyben Magyar április 6-i tüntetéséről volt szó. Figyelemreméltó, hogy Juhász Ferenc ebben az írásában már azt vizionálta, hogy Magyarék rögtön a legnagyobb baloldali erővé léphetnek elő:

„A szombati naggyűlés (sic!), ha tényleg elég nagy, akkor deklarált céljával ellentétben nem Orbánt fogja leváltani, hanem az ellenzéket. Ha erre Ti lesztek képesek, akkor a támogatásom a tiétek, mert én is úgy vagyok vele, hogy: Orbánék menjenek, oda ahova egyre többen szeretnénk!!” 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább