Sport

Győzelemmel hangolt a válogatott az Eb-re

A magyar labdarúgó-válogatott az első félidőben gálázott, a másodikban pedig már nem erőltette túl magát az Izrael elleni felkészülési mérkőzésen: 3–0-s győzelemmel hangolt az Európa-bajnokságra. A csapatjáték biztató, Szoboszlai és Styles sérülés miatti lecserélése már kevésbé.

Ez már A főpróba: utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó-válogatott a jövő héten kezdődő Európa-bajnokság előtt, Debrecenben, Izrael ellen. Marco Rossi az Írországban pályára küldött kezdőjén hármat változtatott, Dárdai, Nego és Schäfer adta át a helyét – apró sérülés miatt – Szalai Attilának, Bollának és Stylesnak; kapusposzton a kapitány ezúttal is Gulácsinak adott lehetőséget, ami talán már előre vetíti döntését a kontinenstornára is.

S az is változás volt a dublini meccshez képest, hogy a magyar csapat milyen tempóban kezd: az első tíz percben két jobb oldali beadás is óriási helyzetet eredményezett – a másodikból gól is lett. Előbb Szoboszlai zseniális csele és centerezése után Varga Barnabás talált kapufát, majd a Fradi-center nem sokkal később (mint kiderült) gólpasszt tálalt vissza Sallai Rolandnak (1–0).

A magyar válogatott szinte akkor bontotta meg az izraeli bal oldalt, amikor csak akarta, így a félidő felére már három volt a mieink előnye. A főszereplő Varga lett, aki Bolla és Sallai kiszolgálását is köszönte szépen, előbbit közelről bepasszolta (2–0), utóbbit bő tíz méterről bebólintotta (3–0).

Ran Ben Shimon döntése tökéletesen leírta az első félórát: az izraeli szövetségi kapitány formabontó hármas cserét hajtott végre, szerkezetet is váltott, míg számunkra is egy csere lett a félidő egyetlen negatív aspektusa – a megsérülő Stylest Kleinheislernek kellett váltani. A szünetben Rossi tovább rotált – mégiscsak nyakunkon az Eb – Gazdag és Fiola is lehetőséget kapott, de a cserék sora még sajnos nem ért véget: bő tíz perc után Szoboszlai is jelezte, hogy vége, kötéssel a combján ballagott le.  Az izraeli válogatott ezután néhány szöglet erejéig beszorította a mieinket, de komoly lehetőségig nem jutott.

A felforgatott magyar csapat nyugodtan pörgette le a hátralevő félórát (Nagy Zsolt kapufája mondjuk még gólt érdemelt volna), összességében magabiztos győzelmet aratott.

Ez nagyon rendben volt, de innentől élesben megy: jövő szombaton Svájc ellen már Eb-csoportmeccset játszik a válogatott. Reméljük, Stylesszal és Szoboszlaival is soraiban.

Válogatott felkészülési mérkőzés
Magyarország–Izrael 3–0 (3–0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion

V: C. Pereira (portugál)

Gólszerző: Sallai (11.), Varga B. (19., 22.)
Sárga lap: 
Kleinheisler (59.), Ádám M. (92.), ill. Gordana (82.)

Magyarország: Gulácsi – Lang (Fiola, a szünetben), Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 41.), Kerkez (Nagy Zs., 78.) – Sallai (Gazdag, a szünetben), Szoboszlai (Csoboth, 57.) – Varga B. (Ádám M., 57.)
Izrael: Glazer – Dasa, Hofmeister (Safuri, 30.), Shlomo, Arad (Nachmias, 30.), Gropper – Shamir (Gordana, 30.), Lavi, Kinda (Peretz, a szünetben) – Biton (Altman, 91.), Baribo (Melamed, 69.)

Forrás: M4Sport

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább